Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Az alma tele van fontos tápanyagokkal és élelmi rostokkal. Ez a gyümölcs nagyon sok betegségtől óvhat meg bennünket, így mindennap érdemes legalább egyet megenni belőle.

Miért tartja úgy a mondás, hogy mindennap egy alma, az orvost távol tarja? Talán azért, mert ez a gyümölcs nagyon sok vitaminnal és ásványi anyaggal van töltve és még élelmi rostokban is hihetetlenül gazdag. Az almában vannak flavonoidok, antioxidánsok és más értékes tápanyagok, amelyek mind-mind az egészségünket szolgálják.

Az alma gazdag forrása az antioxidánsoknak, így például a C-vitaminnak is, amely megnöveli az immunitást. Márpedig ha az immunrendszerünk megfelelően működik, úgy a betegségek is könnyedén elkerülhetnek bennünket.

Az almában lévő antioxidánsok sikeresen harcolnak a káros hatású szabad gyökökkel szemben, védik az agysejteket, ez pedig védelmet jelenthet a kognitív hanyatlással szemben, márpedig a kognitív funkciók – hacsak nem foglalkozunk a védelmükkel – az öregkorral hanyatlani kezdenek.

Mivel az alma kvercetint is tartalmaz, így eredményesen harcol a gyulladással szemben. A kvercetin is jó hatással van az agy működésére, hiszen ha rendszeresen kvercetintartalmú táplálékokat fogyasztunk, úgy elkerülhetjük a demencia, illetve az Alzheimer-kór kialakulását. A kvercetin még a vérrögök kialakulását is megakadályozhatja az artériákban, így védelmet jelenthet egyes szívbetegségekkel vagy éppen a szívrohammal szemben.

Az almáról azt is leírták, hogy képes megakadályozni a rákos sejtek szaporodását. Legfőképpen az emlőrák és a prosztatarák ellen bizonyult nagyon hatásosnak.

Az alma egy pektin nevű rostost is tartalmaz, amely segít megakadályozni a koleszterin emelkedését a vérben.

Az almában megtalálható egy másik antioxidáns, az A-vitamin, amelyre a szemünk egészségének fenntartásához van óriási szükségünk.

Az antioxidáns vitaminok a bőrünkkel is jót tesznek, hiszen lassítják az öregedési folyamatokat, így a bőrünk később lesz ráncos és petyhüdt, mint azoknak a személyeknek, akik nem fogyasztanak elég antioxidánsban gazdag táplálékot.

Mivel az alma gazdag forrása a K-vitaminnak, a kalciumnak és a káliumnak, így segíthet az ízületi problémák kialakulása ellen, de még a csontritkulás megelőzéséhez is hozzájárulhat.

Forrás: gyogyszernelkul.com

eletigenlok.hu

Similar Posts