Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A nyirokrendszer egy csodálatos szerv, amelynek egyik legfőbb feladata, hogy az emberi szervezetet megszabadítsa a szervezetben felhalmozódó méreganyagoktól. A nyirokrendszer hálózatot alkot, amelyhez olyan sejtek is tartoznak, amelyek folyadékkal telítettek. Ezek nem csupán szállítják és megtámadják a méreganyagokat, hanem azok lebontásában is segédkeznek.

De mégis milyen méreganyagokról van jelen esetben szó? Ezek lehetnek olyan táplálékrészecskék, amelyeket nem sikerült megemészteni, vagy a feldolgozott élelmiszerben lévő olyan anyagok, amelyeket szervezetünk nem tud feldolgozni, vagy az anyagcsere végtermékei, esetleg a szervezetünkbe kerülő gyógyszerek és egyéb, káros vegyi anyagok.

A nyirokszövet a testünk különböző részein megtalálható, amelyet nyirokerek kötnek össze. A nyirokcsomók megtalálhatók a hónaljban, a nyakban, a mellkasban és a hasban. A nyirokcsomók szervezetünk méregtelenítő pontjai. A nyirokban azonban rengeteg mérgező anyag halmozódhat fel, ilyenkor a szervezet már nem képes arra, hogy önmagát megtisztítsa.

Amennyiben nem megfelelő a nyirokkeringésünk, az számtalan betegséget és problémát – narancsbőr, krónikus fáradtság, elhízás, szklerózis multiplex – idézhet elő. Sajnos, ha valaki nem tud védekezni a szervezetében felhalmozódott toxikus anyagokkal szemben, akkor daganatos megbetegedéssel is számolnia kell.

A vastagbél egyik legfontosabb feladata, hogy az anyagcsereterméket előkészítse a kiürülésre. A vakbélnek fontos szerepe van abban, hogy a vastagbél tiszta legyen. Ez a bélszakasz ugyanis olyan baktériumokat termel, amelyek szembeszállnak a rossz bélbaktériumokkal. Amennyiben valakinek a vastagbele túlterhelt állapotban van, akkor általában a dereka is megvastagszik, ennek pedig az az oka, hogy a felhalmozódott salakanyag miatt a vastagbél helyzete megváltozik, ez viszont egyéb szerveket – húgyhólyag, női szaporító szervek, prosztata – összenyom, ám ezzel meggátolja azok normális funkcióját, működését és elhelyezkedését.

Vannak olyan elhízott személyek, akiknek több kilogrammnyi salakanyag halmozódik fel a vastagbelében. Persze ez renyhe emésztéshez és emésztési problémákhoz, többek között székrekedéshez vezethet. Általában azok az emberek tartoznak az elhízottak táborába – kivételt képeznek ez alól, akik valamilyen betegség miatt küzdenek súlytöbblettel –, akik mozgásszegény életmódot folytatnak és egészségtelenül táplálkoznak. Kutatások igazolják, hogy az elhízás jelentősen megnöveli a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts