Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. < 1 perc

Nem vesztette el a derűjét az Életmű-díjjal kitüntetett, muzikalitásáról is híres kenukirály.

Wichmann Tamás életműdíjának átadása volt a Nemzeti Színházban megrendezett 62. M4 Sport-Az Év sportolója gála fénypontja. A muzikalitásáról is ismert legendás kenus – akit sokan kultikus pesti kocsmájából (is) ismernek – a gyilkos kórral küzdve is az Örömódát választotta a bevonuló zenéjének.

„A magyar sport egyik olyan személyisége, akit mindig, mindenki szeretett és szeret. (…) Számtalan nagy küzdelme volt a hullámok közt, de a legnagyobbat most vívja. Az egész ország imádkozik és szorít érte. Hat gyermeke és hat unokája van – és tizenötmillió barátja” – konferálták föl találóan a Magyar Olimpiai Bizottság és a gálát szervező sportújságíró-szövetség életműdíjasát. Ezután álló ováció, szűnni alig akaró vastaps fogadta Wichmannt, aki az Örömóda hangjaira vonult be a színpadra.

„A bevonuló zeném, Beethoven Örömódája, amire írtak egy nagyon kedves szöveget. De nem fogom most önöknek elénekelni, nem húzzuk ezzel az időt” – viccelődött a rákbetegséggel küzdő ünnepelt, aki többek között elmondta: az imádott sportágában válogatott versenyzőként, majd edzőként eltöltött évtizedei során rengeteg szép emléket gyűjtött.

Wichmann Tamás az élsportban elért sikerei mellett nemcsak főzőtudományáról (szakácsként végzett és dolgozott is), de a muzikalitásáról is ismert. Egy súlyos gyerekkori balesete után – a kómából ébredve sokáig járógéppel tudott csak menni – évekig tubán játszott, majd a kenus edzőtáborokban és a Kazinczy utcai kocsmájában is gyakran gitározott és énekelt.

(Kiemelt kép: Török Attila, fotó: MTI)

eletigenlok.hu

Similar Posts