Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A macát már évszázadok óta használják az Andokban az emberek termékenységének és egészségének javítására. A macáról bebizonyosodott, hogy fokozza a libidót, javítani tudja a hormonegyensúlyt és növeli az immunitást.

A maca – a hozzáértők szerint – hogy számos egészségügyi problémán tud segíteni, különösen a reprodukciós funkcióban hatékony. Amellett, hogy javítja a libidót, a termékenységet, még a menopauzába lépő nők hormonpótló kezelésének alternatívájaként is ígéretesnek bizonyult.

A macáról kimutatták, hogy hatékonyan képes növelni az energiaszintet, az állóképességet, az immunválaszt, az alacsony csontsűrűséget, csökkenti a fájdalmat, a depressziót, meggátolja a vérszegénységet, pozitívan hat a kognitív egészségre és az anyagcserére.

A maca nagyon tápláló, hiszen számos ásványi anyag és vitamin kiváló forrása. Megtalálható benne a C-vitamin, a réz, a kálium, a B6-vitamin, a vas és a mangán. A macagyökér jó szénhidrátforrás, alacsony zsírtartalommal bír és sok rostot is tartalmaz. Ezen kívül különböző növényi vegyületeket is tartalmaz, például glükozinolátokat és polifenolokat.

A maca úgy képes növelni a férfiak termékenységét, hogy javítani tudja a spermiumok mennyiségét és minőségét.

A menopauzába lépő nőknél az ösztrogénszint drasztikusan lecsökken, amely sok-sok kellemetlen tünet okozója lehet. Megjelennek a hőhullámok, az ingerlékenység, az alvási problémák, a hüvelyi szárazság és a hangulatingadozások. A maca javíthatja a menopauza kellemetlen szimptómáit, beleértve az alvási nehézséget és a hőhullámokat. Nők esetében nagy a kockázata a csontritkulás kialakulásának a menopauzát kövezően, azonban a maca segíthet megvédeni a csontok egészségét.

Számos tanulmány kimutatta, hogy a maca segíthet fokozni a hangulatot. Csökkenti a szorongást és mérsékli a depresszió tüneteit, különösen a menopauzába lépő hölgyeknél. A maca olyan növényi vegyületeket tartalmaz, amelyeket flavonoidoknak neveznek, ezek tehetők felelőssé a pszichológiai előnyökért.

Az UV-sugárzás károsíthatja a napfénynek kitett bőrt, mivel fokozza a ráncok kialakulását és a bőrrák kialakulásának a veszélyét. A macakivonat nem helyettesítheti a fényvédelmet biztosító naptejeket, azonban a benne lévő polifenol antioxidánsok megakadályozhatják az UV-sugárzás okozta bőrkárosodást.

Forrás: gyogyszernelkul.com

eletigenlok.hu

Similar Posts