Egy rakottas, ami az egyszerűnél éppen csak egy lehelletnyit maceraásabb azzal, hogy belecsempésztünk néhány rózsa brokkolit.
Hozzávalók
- 1 fej (kb. 70 dkg) karfiol
- 1 közepes fej vöröshagyma, nagyobb kockákra aprítva
- 1 közepes padlizsán, 2 centisre kockázva
- fél dl étolaj
- fél tk őrölt római kömény
- 2 dl zsíros tejszín
- 25 dkg félkemény sajt, reszelve
- 1 egész tojás
- frissen őrölt bors, szerecsendió
- só
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Tegyünk fel forrni 2 liter vizet, sózzuk fél tk sóval. A karfiolt szedjük nagyobb rózsákra, tegyük a vízbe és forraljuk 6-8 percig majd szűrjük le. Közben egy nagyobb, mélyebb serpenyőben hevítsük fel a fél dl olajat, borítsuk rá a hagymát és kezdjük pirítani. 3-4 perc után forgassuk hozzá a padlizsánt is, 6-8 perc alatt süssük szép pirosra, majd sózzuk, fűszerezzük római köménnyel. Borítsuk egy kb. 24×18 centis hőálló tálba, simítsuk el. Rendezzük el a rózsákat a tetején. A tejszínt keverjük össze a sajttal és a tojással, fűszerezzük frissen őrölt borssal, szerecsendióval, sóval majd kanalazzuk a masszát a zöldségek tetejére. Toljuk be a sütőbe, és kb. 35 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat kívánunk!