Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. < 1 perc

“Csak ennyi!” szlogennel immár ötödik alkalommal szerveztek közszereplők részvételével véradást, annak népszerűsítése céljából Gyöngyösön 2019. augusztus 21-22-én. A szervezők örömmel adták ki közleményben, hogy maguk sem számítottak ekkora érdeklődésre, volt olyan véradó, aki több mint 3 órát is képes volt sorban állni.

Első nap 92 fő, amiből 55 férfi és 37 nő, második nap összesen 147 fő – ebből 86 férfi és 61 nő ment el véradásra, ami mindösszesen 239 fő – minden eddigi rekordot megdöntve 2015-óta. Az első véradók tavalyi 40 fős rekordja idén 51 főre emelkedett.

Többféle szűrésen is részt vehettek a jubileumi napok véradói.

Szomorú statisztikája a két napnak, hogy a prosztata szűrésen 104 férfi vett részt, és ebből 21 főnek orvoshoz kell majd mennie, nem lett teljesen jó az eredménye.

Az Életigenlők magazinnak sok interjút készítettünk a helyszínen.

A közszereplők szerepéről, a véradás gesztusértékéről beszéltek mikrofonunknak: az esemény fővédnöke Hiesz György polgármester, aki sokszoros véradó, évente kétszer minimum ad vért, Klausmann Viktor, aki a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány képviseletében, tagtársaival együtt számtalanszor áldoz a nemes gesztusnak, most célzottan egy műtéthez adott vért, a helyi tánc csoport egyesület vezetője Tóth Krisztina, valamint Czene Gábor paratriatlonista bajnok is nyilatkozott a véradáshoz fűződő személyes élményeiről, az egészséges életmódról.

A rák ellen… Alapítvány és a hamarosan nyíló Revitality Egészségközpont roll-upjai is jelen voltak a sajtótájékoztatón, sokan fotózkodtak előtte és mi is több interjút itt vettünk fel. A virágunk 12 szirmából sokan választottak mondandójukhoz.

eletigenlok.hu

Similar Posts