Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Idei őszi programsorozat legvégén Révfülöp háziorvosi és védőnői szolgálat rendelőjében bőrdaganat-vizsgálatot, érfalrugalmasság vizsgálatot és általános állapotfelmérést, vérnyomás-, vércukor- és koleszterinmérést végzett A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány, november 4-én 9-14 óra között.

35 felnőtt és egy 11 hónapos kisbaba érkezett a szűrőnapra. A nemek aránya 80-20% volt a nők és férfiak tekintetében, a korosztályi megoszlásában az átlagos statisztika született: 60% 25-64 év

és 40% 65 éven felüliek – közülük 2 fő 88 éves volt, akik örömteli volt tapasztalni, hogy korukat meghazudtolóan aktív, jó eredményekkel élnek egészséges életet.

Dr. Svastics Egon bőrdaganatra szakosodott onkológus, Juhász Edit életmód-tanácsadó, valamint Zsifkovits Szilvia védőnő összesen 105 vizsgálatot végzett el.

Egy főnél történt daganatkiszűrés (basalioma), őt azonnali műtétre javasolta az orvos, 3 főnél talált daganatmegelőző állapotot (displasticus naevus) és 5 főnél komolyabb szemölcselváltozást (verrucosus naevus) nekik évente 2x ellenőrzés javallott.

Az érfalrugalmasság vizsgálat eredménye 4 fő kivételével – nekik magas volt a zsigeri zsír értéke – mindenkinek megfelelő volt, kiugróan rossz értékek az általános állapotfelmérésen nem voltak. 2 főnek minden eredménye kiváló lett.

4-5 főnél volt emelkedettebb a vérnyomás, a vércukorszintje mindenkinek karbantartott volt, 2 esetben volt kiemelkedően magas a koleszterin.

Ahogy több helyszínen, itt is elindult egy újabb partnerség, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális (VGyKE) budapesti programszervezője is részt vett magánemberként a szűrésen és annyira megtetszett neki a program tartalma, hogy 2022-re tagságuk számára A rák ellen… Alapítvánnyal együttműködve terveznek egészségnapot.

(Szerk.)

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts