Nem kell előre megsütni a tököt, hanem egyszerűen csak le kell reszelni, a többit megoldja a serpenyő. A hozzávalókból egy jó sűrű masszát kell keverni, amit egyenként ki kell sütni. Olyasmi lesz, mint az amerikai palacsinta, vagyis nem a mi vékony lapunkra kell gondolni, sokkal inkább kis pufi párnák lesznek belőle.
További remek hír ezzel a sütivel kapcsolatban (azon kívül, hogy finom), hogy ha reggelire szeretnénk megörvendeztetni a családot, nyugodtan bekeverhetjük a masszát előző este, a hűtőben semmi baja nem lesz reggelig, mézzel és bogyós gyümölcsökkel fenséges. A maradék pedig mehet az uzsonnás dobozba.
Elkészítési idő:
Előkészítés: 10 perc
Sütés / főzés: 10 perc
Hány adagra elég?
Adagok: 4
Hozzávalók:
- sütőtök finomra reszelve (kutteren áttolva) 1 bögre
- kefír vagy joghurt 3 evőkanál
- tojás 1 darab
- liszt 1 csésze
- só 1 csipet
- cukor 1 opcionális
- sütőpor 1 teáskanál
- olaj a sütéshez 4 evőkanál
- a tetejére méz, gyümölcs, porcukor, tökmagolaj vagy ami éppen van otthon – egy opcionális
Elkészítés:
Reszeljük le a sütőtököt finomra. Keverjük bele a többi hozzávalót, legutoljára a lisztet szitáljuk hozzá. Süssük ki ugyanúgy, ahogy az amerikai palacsintát: a forró, kiolajozott serpenyő közepére öntsünk egy merőkanállal a masszából, és amikor a teteje is megszilárdult, fordítsuk meg és süssük ki a másik oldalát is. A tetejét szórjuk vagy locsoljuk meg minden jóval, és indulhat a lakoma.
Forrás: sobors.hu