Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A szezonális allergia nem egy kellemes dolog, de vannak olyan tényezők, amelyek még rosszabbá, elviselhetetlenebbé teszik azt. Van, akinek a felírt gyógyszerek sem enyhítik a tüneteket. Ilyenkor addig kell visszamenni a kezelőorvoshoz, míg meg nem találja az önnek legmegfelelőbbet. Nem szabad olyan gyógyszert szedni, ami nem hat, hiszen ezzel az immunrendszerünknek sem teszünk jót, nem beszélve arról, hogy az allergia kínzó tünetei sem fognak megszűnni.

A pollenre allergiás személyek tüneteit egyes élelmiszerek, zöldségek vagy gyümölcsök is felerősíthetik. Ilyen lehet például az őszibarack, az alma, de valaki a paradicsomra lesz allergiás és ennek a tápláléknak az elfogyasztása fogja felerősíteni a szimptómákat. Ha valaki valamilyen allergiás tünetet tapasztal valamilyen termék elfogyasztása után, ezt orális allergia szindrómának nevezik.

Aki allergiás, annak nem ajánlatos a kora reggeli órákban a szabadban sportolni vagy futni, mert ez felerősítheti a tüneteket, illetve előhozza az egyébként jól kordában tartott allergiát. Ha allergiás, jól teszi, ha a szabadtéri tevékenységet későbbre tervezi, és nem kora reggel megy el futni.

Szakértők szerint a stressz csak fokozza a szezonális allergia tüneteit. Minél nagyon a stressz, az allergia annál jobban fellángol, és ez nagyon kellemetlen helyzeteteket tud teremteni.

A kontaktlencse viselése nem ajánlott azoknak, akik szezonális allergiában szenvednek, mivel a pollen „ragaszkodik” a kontaktlencséhez. A kontaktlencsét viselő személy jól jár, ha csak a délutáni órákban szellőztet a lakásában és az autóban is felhúzott ablakokkal közlekedik, így megóvhatja magát a pollenek okozta kellemetlenségektől.

A pollenre allergiás személy jól teszi, ha nyáron vagy a pollenidőszakban kalapot és napszemüveget visel, de még így sem kizárt, hogy a bőrére kerül az irritáló anyag, amely aztán előhozza a tüneteket.

Allergiaszezonban az sem mindegy, hogy az allergiás személy mikor zuhanyozik. Ezt jobb késő estére, éjszakára hagyni, így nagyobb az esélye, hogy az éjszakákat nem fogja tüsszögéssel tölteni, helyette nyugodtan fog aludni és kipihenten fog felkelni.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts