Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A szilvalé nagyon hasznos lehet emésztési problémákra, védelmet jelenhet a szív és a máj számára, és még a csontok egészségének fenntartásában is részt vesz. A szilvalé egészségügyi előnyeit a magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönheti. Mindemellett gazdag forrása az antioxidánsoknak, amelyek képesek kivédeni a szabad gyökök károsító hatásait, így védelmezve bennünket a különféle betegségektől.

A szilvalé enyhe hashajtó hatással rendelkezik, de potenciálisan véd a szívbetegségekkel szemben is. Ha állandóan székrekedéssel küzd, akkor a szilvalé egy nagyon jó választás lehet a problémájára. A székrekedésre szedett gyógyszerek nemcsak hozzászokást okozhatnak, de kellemetlen mellékhatásaik is lehetnek. Éppen ezért, ha csak nehezen megy a nagydolog, forduljon bátran a szilvaléhez, hiszen ez egy természetes hashajtó, amely semmilyen mellékhatást nem okoz, sőt még tele van értékes tápanyagokkal is.

Kutatások igazolják, hogy a szilvalé segíthet megelőzni a vastagbélrák kialakulását, vagy legalábbis jelentősen képes lecsökkenteni a kockázatokat. A szilvalével kapcsolatban azt a megállapítást tették a hozzáértő szakemberek, hogy elősegíti a rákos betegségek megelőzését, illetve a rákos sejtek pusztulását, azaz megtámogatja az apoptózist.

Mivel a szilvalé antioxidánsokban rendkívül gazdag, így segítséget nyújthat a szívbetegségek megelőzésében. Nemcsak számos szívbetegség megelőzésében játszik kiemelkedő szerepet a szilvalé, hanem a már kialakult betegségek lassításában is, beleértve például a szívkoszorúér-betegséget. A szilvában található fenolos vegyületek gátolják a rossz koleszterint, azaz az LDL-koleszterin oxidációját, ami szív- és érrendszeri megbetegedéshez vezethet. A szilva mindezen felül a káliumnak is gazdag forrása, amely további előnyt jelent a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Az érelmeszesedés egy veszedelmes betegség, amelyet az artériák falán felhalmozódott plakk, koleszterin és más anyagok okoznak. A rendszeres szilvafogyasztás azonban megakadályozhatja ezeknek a káros anyagoknak a felhalmozódását.

A szilvának van még egy különleges hatása, mégpedig az, hogy megakadályozza a szervezetben a koleszterin felszívódását, hiszen tele van rostokkal. A szilva K-vitaminban is gazdag, amely vitamin szintén fontos a szív egészségének megőrzéséhez, illetve elősegíti az artériák meszesedésének a megelőzését.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts