Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

– Csillagporos mese –

– Uraim, megkérem önöket, szálljanak ki a hintóból és minden értéktárgyat és készpénzt adjanak át. No, és legfőképp azokat a nagy sötétbarna puttonyokat helyezzék ide elibénk. Hölgyeim, kénytelenek leszünk megszabadítani önöket azoktól a lenyűgözően csillogó ékkövektől.

A sűrű hóesésben ijedten és esetlenül szálltak ki a batár utasai. A férfiak vörös frakkot és cilindert, a nők pedig vakítóan fehér ruhát viseltek. A szivar alakú, narancsszínű hintó elé hat rénszarvast fogtak. Kerekei nem lévén, vasalt talpakon várakozott a Csillagközi Országúton.

Egyszer csak az egyik utas, egy nagy ősz szakállú apóka, aki fején piros sipkát viselt és alakját hatalmas piros palást takarta – megszólalt:
– Gazfickók, takarodjatok az utunkból! Ezeket az ajándékoktól dagadó puttonyokat a Jégbirodalom úrnőjének visszük hódolatunk jeléül.

Miközben beszélt, magasba emelte jobbjában tartott botját, s a rablók kezéből a friss csillagpor-hóra hulltak félelmetes fegyvereik: vízipisztolyaik.

Ekkor a fegyvereiktől megfosztott útonállók vezére megragadta a puttonyokat, hogy elszaladjon velük. A sipkás apóka, korához képest meglepő fürgeséggel odaugrott és megpróbálta kitépni azokat a haramia kezei közül.

Ahogy ide-oda rángatták és cibálták a zsákokat, bekötözött szájuk kibomlott és a sok-sok csillogó drágaság csilingelve, csengve-bongva kihullott, s máris zuhant lefelé.

Ezen a december 6-án a Földön sokfelé láttak fényes tárgyakat szállni az égen. Az emberek, de legfőképpen a gyerekek boldogan vitték haza a csillogó ajándékokat, amelyek az égből pottyantak alá. A kincseket mindenki kitette az ablakba, s ragyogásuk betöltötte az utcákat, a városokat, az országokat, az egész Földet.

A Csillagközi Országút utasai is látták maguk alatt a ragyogást és érezték az emberek szívét betöltő boldogságot. Ezért úgy határoztak, hogy nem a Jégbirodalom rideg Úrnőjének viszik többé az ajándékokat, hanem az embereknek. A rablók pedig megígérték, hogy az utasok fosztogatása helyett inkább ők is segítenek nekik.

 

 

 

 

Batári Gábor

 

Életigenlők.hu

Similar Posts