Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 3 perc

Már a régebbi korokban is előszeretettel alkalmazták az emberek a gyógynövényeket, és ma is egyre szélesebb körben közkedveltek. Nem véletlenül, hiszen sokféle pozitívummal rendelkeznek, többek között antivirális, gyulladáscsökkentő hatással, de az immunrendszer támogatásában is kiveszik a részüket. A cikkben természetes megoldásokat kínálunk gombákkal és gyógynövényekkel.

A gyógyító gombák

Ma már nagyon sokféle gyógyító gomba van a piacon, népszerűségük érthető, hiszen számtalan kutatás igazolja pozitív hatásaikat. Némelyek erősítik, míg mások szabályozzák az immunrendszer működését, így akár a gyengesége, akár a túlműködése esetén is segíthetnek, ezzel megakadályozva az autoimmun betegségek kialakulását.

Az egyik leghasznosabb gomba a reishi, más néven pecsétviaszgomba vagy ganoderma. Adaptogén gyógynövényről van szó, amely elősegíti a test védelmét a fertőzésekkel szemben. Mindemellett az immunrendszer szabályozásában is aktívan részt vesz. Poliszacharidokat és triterpéneket tartalmaz­, amelyek erősítik az immunválaszt, emellett a gyulladás csökkentéséhez is hozzájárulnak. A reishi további előnye, hogy szerves gerániumot is tartalmaz, amely szintén aktívan támogatja az immunrendszert, sőt vírusellenes hatását is kimutatták.

Gyógynövények természetesen

Az édesgyökér kiemelkedő szerepet játszik az olyan betegségek megelőzésében és kezelésében, mint az influenza. Eredményesen harcol a kórokozókkal szemben, hiszen antioxidáns és immunstimuláló hatással rendelkezik.

A zsálya egy aromás és illatos gyógynövény, amely vírusellenes és gyulladásgátló hatással bír. Az ájurvédikus orvoslásban már régóta használják vírusok okozta fertőzések kezelésére. Készíthetünk belőle teát is, amelynek kiemelkedő a nyugtató hatása.

A bodza erős immunizáló, emellett antivirális tulajdonságokkal is rendelkezik. Ez az illatos virág nagyon hatásos az influenzaszezonban, hiszen jelentősen csökkentheti a betegség lefolyásának időszakát, és neki köszönhetően a tünetek is sokkal enyhébbek lehetnek. A bodza nemcsak gyulladáscsökkentő, hanem antioxidáns vegyületekben is rendkívül gazdag, emellett immunstimuláns anyagokat is tartalmaz.

Az astragalus gyökerét már évszázadok óta alkalmazzák a kínai gyógyászatban. Fő felhasználási területe az immunrendszer fokozása. Tudományos kutatások igazolták, hogy antivirális tulajdonságokkal rendelkezik és stimulálja az immunrendszert, így nagyon hatékony lehet a megfázás és az influenza kezelésében. Vírusellenes hatása mellett kiemelkedő a gyulladáscsökkentő és az antibakteriális tulajdonsága is. Az astragalusgyökér egy adaptogén gyógynövény, amely hatékonynak bizonyult a kortizolszint csökkentésében is.

Az olívalevél nemcsak antivirális tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen nagyon hatékony a candida gomba okozta fertőzésekkel szemben, de krónikus fáradtság esetén is pozitív hatásokat mutatott. A kutatások szerint az olívalevél-kivonat képes megküzdeni számos betegséget okozó mikrobával, például a légúti fertőzésekkel és az influenzát okozó vírusokkal szemben. A leveleiben található vegyületek elpusztítják a betolakodó kórokozókat, így lehetetlenné teszik a vírusok szaporodását és a fertőzések kialakulását.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts