Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A gyömbér egy nagyon egészséges természetes táplálék, amelyet az indiaiak már évszázadok óta alkalmaznak nem csupán a konyhában, hanem egészségük fellendítésében is. A gyömbérből teát is készítenek, amelynek szintén csodálatos hatásai vannak.

A gyulladás az emberi egészséget rombolja. A hosszú ideje fennálló gyulladás olyan krónikus betegségeket okozhat, mint cukorbetegség vagy szívbetegség. A vegyi anyagok, a környezeti szennyeződés és a nem megfelelő táplálkozás is okozhat gyulladást a szervezetben. A gyömbér rendszeres fogyasztása elősegítheti a gyulladás csökkenését, megelőzését és megszűnését.

A krónikus gyulladás leküzdéséhez szüksége lesz nemcsak életmódbeli, hanem étrendi változásokra is. Egy tanulmány szerint a gyömbér csökkentheti az allergiás reakciókat, amelyekben a gyulladás is szerepet játszhat. A gyömbér megszüntetheti az izom és ízületi panaszokat, amelyek kiváltója nagyon gyakran szintén a szervezetben kialakuló gyulladás.

A gyömbér antioxidáns tulajdonságai segítenek megakadályozni a szívbetegségeket, az olyan neurodegeneratív betegségeket, mint az Alzheimer-kór vagy a Parkinson-kór.

A gyömbér tele van antioxidáns növényi vegyületekkel, amelyek eredményesen harcolnak a reaktív oxigénfajtákkal, amelyek oxidatív stresszt okoznak és károsítják a sejteket. Bizonyos életmódbeli szokások, például a dohányzás, a nagy mennyiségű alkoholfogyasztás, de még a krónikus stressz miatt is elszaporodhatnak ezek a reaktív oxigénfajták. Azonban a gyömbér segíthet ezek negatív mellékhatásait kiküszöbölni, megszüntetni.

Számos tanulmány számolt be arról, hogy a gyömbér rendszeres fogyasztása lelassíthatja a tumor növekedését. Egy másik tanulmány szerint a gyömbér javította az éhomi vércukorszintet cukorbetegeknél. Ezek és más eredmények arra utalnak, hogy a gyömbér segíthet a krónikus cukorbetegség által okozott egészségügyi problémák kezelésében.

A gyömbér rendszeres fogyasztása a testsúlycsökkenést is elősegítheti. Legfőképpen akkor nyilvánul meg ez a pozitív hatása, ha rendszeres testmozgással kombináljuk.

A gyömbéres víz is egészséges, főleg nyáron, citrommal és más fűszernövényekkel – menta, citromfű, levendula – párosítva. Nyáron egyébként is fokozottan oda kell figyelnünk a hidratációra, hiszen a nagy melegben könnyen kiszáradhatunk, ha nem figyelünk oda a folyadékbevitelre.

Figyelem! Akik epekővel küzdenek, szívgyógyszereket szednek, vagy véralvadási problémájuk van ügyeljenek rá, hogy kerüljék, de legalábbis szigorú mértékkel, – legjobb ha előzetes orvosi konzultáció után – fogyasztanak csak gyömbért. (A gyömbér mellékhatása, hogy gátolja a véralvadást így a vérhígító gyógyszerek hatását túlfokozhatja. Illetve túl nagy dózisú fogyasztás esetén serkentheti az epe termelését.)

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts