Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 4 perc

Sokan elgondolkodnak azon, hogy a Fálun Dáfának, miért van ilyen csodálatos gyógyító ereje. Mr. Li Hongzhi, a gyakorlat alapítója, tanításaiban világosan elmagyarázta ennek az okát a kínai orvoslás, a nyugati orvoslás és a fizikai test megtisztítása szemszögéből.

Hogy segítsek az olvasóknak megérteni ezeket a fogalmakat, szeretnék bemutatni néhány ide vonatkozó tudományos felfedezést.

Egy önmagunk fejlesztésére szolgáló rendszer

Az elme és a test közötti kapcsolatról már sokszor számoltak be a tudományos folyóiratokban. A magasabb agyi funkciókkal, például a megismeréssel és a memóriával kapcsolatos gamma-hullámok aktívabbak meditatív állapotban.

Ez a megállapítás összhangban van a hagyományos kínai elmélettel és a modern tudományokkal is. Az elmúlt évtizedek felfedezései azt mutatták, hogy az egészség számos szinten sokoldalú elemeket foglal magában. Egyértelműen egy új modellt javasoltak, amely magában foglalja a biológia, a pszichológia, a szociológia és az elme kölcsönhatásait. Vagyis az erős, egészséges elme pozitív hatással van az egyén pszichológiai jólétére és szociális viselkedésére, ami viszont természetes módon jó fizikai egészséghez vezet.

Ez a felfogás összhangban van a hagyományos kínai orvoslás elméleteivel, illetve az eredeti test és lélek művelésére szolgáló módszerekkel, mint például a Fálun Dáfá, más néven Fálun Gong. Az elme természetére összpontosítva a Fálun Dáfá arra tanítja a gyakorlókat, hogy igyekezzenek az Őszinteség – Együttérzés – Tolerancia elvei szerint élni, és ezáltal egy jobb emberré váljanak. Eközben olyan gyakorlatokat végeznek – négy álló gyakorlatot és egy ülő meditációt -, amelyek átalakítják a fizikai testet.

A Fálun Dáfá tanításai szerint a gyakorlás nem az egészség javítását célozza, hanem arra irányítja a gyakorlókat, hogy javítsanak az erkölcsi karakterükön, és ezáltal érik el az elme és a test közötti harmónia egy új szintjét. Ahogy a gyakorlók javítják a jellemüket, az egészségük is természetes módon javulni fog.

Bizonyítékok a sejtek és a molekulák szintjén

Az emberi vér vörösvérsejteket és fehérvérsejteket is tartalmaz. Az előbbiek oxigént szállítanak, az utóbbiak pedig védik a szervezetet a betegségekkel szemben. A fehérvérsejtek akár 70%-át a neutrofilek teszik ki, amelyek a természetes immunrendszer kulcsszereplői, és olyan dolgok ellen küzdenek, mint a gyulladás.

A neutrofilek rövid életűek. Élettartamuk a vérben mindössze 7 óra, és a testen kívül is csak két-három órát élnek. Ennek eredményeként az emberi szervezet naponta 50-100 milliárd neutrofilt termel, hogy pótolja az elhaltakat.

Egy tanulmány, melynek címe – “A neutrofil transzkriptek genomikus profilozása ázsiai Qigong-gyakorlóknál: Kísérleti tanulmány a test és az elme kölcsönhatásának útján történő génszabályozásról” – azt mutatja, hogy egy egészséges kontroll csoporthoz képest a Fálun Dáfát gyakorlóknál olyan génexpresszió volt megfigyelhető, amely a fokozott immunitás és a gyulladás gyors megszűnésére utalt. Pontosabban, a gyakorlók neutrofil sejtjei erőteljesebben védik a testet és hosszabb élettartamúak. Vagyis a gyakorlóknak a normál egészséges ember neutrofiljeinek mindössze 20%-ára vagy 30%-ára van szükségük ahhoz, hogy ugyanazt az immunhatást elérjék.

Energiamező

További kutatások a biológia terültén hasonló eredményeket mutattak. Észak-amerikai tudósok egy csoportja úgy találta, hogy a Fálun Dáfá csoportos gyakorlás helyszínén az izolált szívizomsejtek összehúzódási feszültsége 35-111%-kal növekedett. Ez arra utal, hogy van ott egy ismeretlen energiamező, amely javítja az immunválaszt.

A Pszichológusok Nemzetközi Tanácsának (ICP) 65. éves konferenciáját 2007 augusztusában tartották San Diegóban. A világ minden tájáról érkező pszichológusok megosztották egymással a mentális egészség és a környezet közötti kapcsolatra vonatkozó eredményeiket. A kutatás tárgya a multikulturális kapcsolatok, az etnikai csoportok közötti béke, valamint az egészség előmozdítása volt.

Egy projekt „Sejtszinten készült tanulmány a Fálun Dáfá meditáció pszichológiai és fizikai gyógyító hatásairól” címmel a Fálun Dáfá előnyeit tárgyalta a sejtek, a pszichológia és az energia szintjén. Az előnyök magukban foglalták a gyakorlóknál a mentális stressz csökkenését, a mentális és fizikai egészségük javulását, a betegségek gyógyulását, a jellem javulását, valamint az emberi potenciál és intelligencia fejlődését.

Az egyik kísérletben bioenergetikai fotókat készítettek egy gyakorló ujjairól egy egyórás ülő meditáció előtt és után. A fénykép készítéséhez általánosan használt nagyfeszültséget és magas frekvenciát használtak, és ez azt mutatta, hogy a Fálun Dáfá gyakorlása megerősítette az emberek energiamezejét, illetve fokozta az emberi testben az energia keringését.

A kísérlet azt mutatta, hogy a gyakorló ujjaiban a bioenergia jelentősen megnövekedett egy óra meditáció után, ahogyan azt a jobb perifériás keringés jelezte. Mivel a 10 ujj összekötötte a perifériás meridiánokat és az akupunktúra pontokat, ez a kísérlet bizonyította, hogy a gyakorlat megnyitja a test meridiánjait és növeli az életenergiát. Az eredmények tudományos bizonyítékot szolgáltatnak a Fálun Dáfá egészségügyi előnyeire az energiagyógyászat és a kínai orvoslás segítségével.

A Fálun Dáfát 1992-ben történt bemutatását követően ma már több mint 100 millió ember gyakorolja több mint 100 országban. Az Őszinteség – Együttérzés – Tolerancia elvein alapul, és öt, könnyen elsajátítható gyakorlatból áll.

www.FalunDafa.org

A teljes cikk az alábbi linken olvasható: Tudományos perspektíva a Fálun Dáfá előnyeiről a lélek és a test számára

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts