Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A tökéletes bőr nagy áldás, de legyünk őszinték, ez csak az emberek kis százalékának kiváltsága, különösen fiatalon. A külső ápolás azonban nem elég, ha szép bőrre vágysz, ugyanis az étrended – és a folyadékbevitel – nagyban segítheti vagy hátráltathatja az áhított állapot elérést. A következőkben néhány olyan ételről olvashatsz, ami biztosan jót tesz majd a bőrödnek.

Avokádó

A 21. század trendi étele egészséges zsírokban gazdag, aminek elegendő bevitele igazán fontos a bőr hidratáltságának és rugalmasságának megőrzéséért. Emellett az avokádó E- és C-vitamin forrás is, amik szintén fontosak a bőrnek, egyéb egészségügyi előnyeikről nem is beszélve.

Édesburgonya

A „hagyományos” burgonya vetélytársa gazdag béta-karotinban (ez szintén megtalálható egyéb szuper egészséges ételekben, mint a narancs és a répa), aminek a fogyasztása segít megóvni bőröd a Nap káros hatásától. Mindenki, aki kicsit is jártas a bőrápolásban, tudja, hogy a káros sugárzás a bőr egyik legnagyobb ellensége, szóval ez jó ok az édesburgonya beiktatására az étrendedbe.

Brokkoli

Megosztó zöldség, de a jó hír az, hogy ezer különböző módon becsempészhető az ételekbe, így még ha nem is rajongsz az ízéért, akkor sem kell kiiktatni teljesen. A zöldség nemcsak vitaminokban gazdag, hanem a bőrrák megelőzéséhez is hozzájárul.

Étcsokoládé

Végre valami csábító, nem? Az étcsokoládé – vagyis a benne lévő kakaó – antioxidánsokban gazdag, ami segít, hogy a bőr kellőképp hidratált és ráncmentes maradjon. Ha egészségügyi előnyökért szeretnél csokit enni, akkor legalább 70%-os étcsokit válassz!

Forrás: unilife.hu

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

 

Similar Posts