Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 3 perc

A közkedvelt „Könnyek helyett… szűrések!” címmel ismertté vált programsorozat utolsó állomásán szájüregi rák-, bőrdaganat vizsgálatokat, valamint általános állapotfelmérést végzett A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 2021. október 16-án Budapesten, Újpalotán a Fő téren.

Összesen 93 főnek végeztünk el 214 vizsgálatot. A nemek szerinti megoszlás 55-45 % volt nők és férfiak tekintetében. A korosztályi megoszlásban itt is a nagyátlagban megszokott statisztika született: 18-24 éves korosztályból egy fő férfi vett részt, 25-44 éves korosztály 30%, 45-64 évesek közül 40%, az idősebbek közül 30% jött el.

Dr. Mensch Károly fogorvos a szájüregi vizsgálatok során rosszindulatú daganatot nem talált, egy főnél rákmegelőző állapotot, leukoplákiát szűrt ki, akit további vizsgálatokra küldött. Volt néhány vizsgált személy, akiknél a teljes lemezes fogpótlás kapcsán elmondta, hogy a szájüregi rákvizsgálaton évente egyszer részt kell venni akkor is, ha saját foguk nincs. Mindenkit megfelelő tanáccsal látott el.

Dr. Svastics Egon bőrdaganatokra szakosodott onkológus-sebész 4 főnél daganatot szűrt ki, őt a háziorvoson keresztül szakorvosi vizsgálatra irányította, és a felfedezett basaliomát halaszthatatlan sebészeti eltávolításra javasolta. 5 esetben daganatmegelőző állapotot, kóros anyajegy elváltozást talált. (naevus displasticus, a melanóma előszobája) Az érintetteket további vizsgálatra küldte. Érkeztek általános bőrgyógyászati problémával,  – pl. viszketés, rosacea – mindenkit a megfelelő szakrendelésre irányított kivizsgálásra, kezelésre.

Az InBody vizsgálatokon 60%-ban rossz eredményt mért Juhász Edit életmód-tanácsadó. Közülük 5 főnek olyan magas zsigeri zsír értéke volt, hogy haladéktalanul a háziorvoshoz, majd szakrendelésekre továbbirányította. A fiatalabb korosztályból két főnél kiváló eredményt mért. Örvendetes volt, hogy 5 fő 81 év fölötti személynek jók voltak az eredményei.

A szűrések mellett Béres Cseppel, Életigenlők magazinnal és Visegrádi vízzel ajándékoztuk meg Újpalotán is a résztvevőket, akik elégedetten mentek haza.

Köszönjük az együttműködést a Nemzeti Népegészségügyi Központnak a szűrőbusz biztosításában!

A szűrőprogramot kiemelten támogatta a Béres Alapítvány Béres Csepp Extra készítményekkel és a Horizont Global Kft. Visegrádi ásványvizekkel. Köszönjük!

És ezúton is köszönjük Dr. Mensch Károly fogorvos társadalmi szerepvállalásban elvégzett munkáját, amelyet kerülete számára ajánlott fel, mert szívügye és hivatása a „STOP szájüregi rák” címmel ismertté vált, több médiafelületen publikált programja.

(Szerk.)

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts