Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Manapság a halál egyik legfőbb oka a szívroham. Nemcsak hazánkban, hanem szerte a világon. A kezeletlen szívbetegség, a stressz és akár még egyes gyógyszerek is kiválthatnak szívrohamot. Sok esetben a beteget már nem lehet megmenteni, vagy ha mégis, akkor maradandó károsodásokat szenved a szervezete.

Szívrohamot és szívinfarktust a krónikus vitaminhiány is okozhat. Az egyik ilyen vitamin a C-vitamin. Ha nincs elegendő ebből a vitaminból az emberi szervezetben, akkor repedések keletkezhetnek az artériák falában. Ezt ugyan a test megpróbálja kijavítani, mégpedig úgy, hogy zsírrészecskéket helyez az artériás falakba. Azonban az így keletkezett plakkok számos egészségügyi problémákat okozhatnak, például stroke-ot, szívinfarktust és szívelégtelenséget.

A máj az egyik legfontosabb méregtelenítő szervünk. Ha nem képes a szervezetből eltávolítani a toxinokat, akkor ezek felhalmozódnak a szervezetben. Ahhoz, hogy egészségesek maradjanak a májfunkcióink, glutationra és máriatövisre van szükségünk.

Míg az állatok egy része képes a C-vitamin-termelésre, addig az ember nem. A genetikai mutáció során elveszítettük ezt a képességünket, így ezt a vitamint mindenképpen kívülről kell bevinni a szervezetünkbe.

Az antioxidánsok – mint a C-vitamin, az E-vitamin, a B-vitamin-komplex és a koenzim-Q10 – védelmet nyújtanak a szív- és érrendszer számára az oxidatív károsodásokkal szemben. Emellett növelik a kollagén termelését és jó hatással vannak a szívizom sejtjeire.

Szívünk egészségének megőrzése érdekében nagyon fontos még a dohányzásról történő leszokás, a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás, vagyis a növényi alapú táplálékok előtérbe helyezése, az egészséges zsírok fogyasztása és a cukor túlzott fogyasztásának elkerülése.

Nagyon fontosa emellett a stressz elkerülése, amely elősegíti a C-vitamin kiürülését a szervezetből. Feszültség csökkentésre nagyon jó a meditáció, a biofeedback és az akupunktúra.

Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a vitaminok optimális napi bevitele megállíthatja, sőt meg is fordíthatja a szívbetegség kialakulását, illetve maga a C-vitamin akár hat évvel is meghosszabbíthatja az emberi életet.

A mediterrán országokban kevesebb ember szenved szív- és érrendszeri megbetegedésben, hiszen ott több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, amelyek tele vannak C-vitaminnal, bioflavonoidokkal és más antioxidáns vitaminokkal.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts