Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. < 1 perc

Érdemes kipróbálni a palacsintát zabpehelyliszttel, egészségesebb a finomlisztnél, ráadásul ízletes is.

Hozzávalók (kb. 20 palacsintához)

  • 300 g búzaliszt
  • 300 g zabpehelyliszt
  • 2-­3 tojás
  • 500 ml tej
  • szóda­ vagy ásványvíz
  • 2 ek nyírfacukor (Xilit)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • csipet só
  • csipet szódabikarbóna vagy sütőpor
  • 2 ek olaj

Töltelék: ízlés szerint lekvár, mogyorókrém, fahéj, kakaó

Elkészítés

A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük. Beleütjük a tojásokat, és vigyázva, hogy ne legyen csomós, hozzákeverjük a tejet, majd annyi ásványvizet, hogy folyós tésztát kapjak. Legvégén belekeverjük az olajat is. Forró serpenyőbe merőkanálnyi tésztát öntünk, egyenletesen eloszlatjuk, és mindkét oldalát megsütjük. (Nem kell külön olajozni a serpenyőt, de ha szükséges, ecsettel be lehet kenni.) Ízlés szerint tölthetjük lekvárral, mogyorókrémmel, fahéjjal, kakaóval.

Forrás: eletszepitok.hu

eletigenlok.hu

Similar Posts