Egy pikáns, könnyen elkészíthető, rakott halétel.
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
1 csapott kiskanál só
4+2 dkg vaj
2 tojás
50 dkg tengeri halfilé
2 birsalma
1 csokor friss vagy 2 kiskanál szárított kapor
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. Annyi enyhén sós vízben amennyi ellepi, puhára főzzük.
A burgonyát még melegen áttörjük, sót, vajat adunk hozzá.
Amikor hangyosra hült, belekeverjük a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét is. A halszeleteket enyhén besózzuk megszórjuk kaporral. A birseket meghámozzuk, megmossuk, cikkekre vágjuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, a halszeleteket és a birscikkeket felváltva belefektetjük, majd az egészet befedjük a burgonyahabbal. Előmelegített sütőben 200 °C-on 40-45 percig sütjük.
Elkészítési idő: 1óra 30 perc
Jó étvágyat kívánunk hozzá!