Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása fontos a számunkra, többek között az egészségünk érdekében, de emellett számos előnye van az általuk a szervezetünkbe vitt vitaminoknak és egyéb tápanyagoknak. Ilyen például az is, hogy segíthetnek megvédeni a bőrünket a nap káros sugarai ellen.

A színes zöldségek és gyümölcsök segítik megvédeni a bőrt a napozás káros hatásaitól. Minél színesebb egy gyümölcs, annál több benne az antioxidáns. Mivel a zöldségek és gyümölcsök „nem tudnak elszaladni a nap elől”, ezért önmagukat is védeniük kell a napsugarak káros hatásától. A gyümölcs színe bizonyos fokú védelem a gyümölcs és a gyümölcsöt elfogyasztó ember számára is. Többek között a dinnyében, a paradicsomban, a sárgarépában lévő béta-karotin a bőr regenerálódását is segíti.

Miközben jó gyakorlat, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt iszunk pürésített vagy ivólé formában, az is fontos, hogy ne csak így fogyasszuk, mert folyadékként a gyümölcsök sokkal gyorsabban megemelik a vércukorszintet. Érdemes minél frissebb, minél kevesebbet utaztatott zöldséget, gyümölcsöt enni, a tárolás során ugyanis veszítenek vitamintartalmukból.

Bőrünk védelmében

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem kell más védelmet is biztosítanunk: ne feledkezzünk meg a magas fényvédő faktorszámú naptejekről, krémekről, illetve a napszemüvegről, kendőről és szalmakalapról sem. És persze a sok-sok folyadékról, amit sokkal fokozottabban kell pótolnunk nyáron, főleg, ha a melegben, a napon töltjük az időt.

Forrás: ridikul.hu

Életigenlők.hu

Similar Posts