Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Dr. Illés Krisztina orvos-író már születése pillanatában tudta, hogy orvos lesz. Békés mederben folyt az élete addig a bizonyos februári éjszakáig. Akkor történt vele valami. Megismerte valaki életének egy fontos eseményét. Hatott rá. Két nappal később le kellett ülnie írni. Született egy könyv. Aztán reggelente versekre ébredt. Szinte napok alatt megváltozott kívül és belül. Különleges emberekkel került kapcsolatba, akik történeteket meséltek. Egyikük egyszer ránézve váratlanul azt mondta, hogy könyveket fog írni. Nem hitt neki. Jó néhány hónappal később egyszer csak rémes hangot hallott a fej felett. Egy varjú fióka volt. Ebből született a Varjú ikrek története.

„Az első könyvem inkább tekinthető sugallatnak. Legelőször a könyv címe volt meg és minden betű csak azt követően íródott le. Ez a könyv más. Hirtelen ötletből született, bár megjóslódott. Jó érzés volt a megírása. Még mindig meglep, ahogy a gondolatok írás közben úgy áramlanak belőlem, ahogy a víz folyik. Egymás után jöttek a monda-tok és sokszor magam is „szétröhögtem az agyam.” Örülök, amikor tetszik valakinek. Örülök, ha az olvasó néhány pillanatra kizökken a mindennapokból. Leginkább pedig annak a mondatnak örültem, amit egyik ismerősöm mondott: „Eddig ki nem állhattam a varjakat. Mióta olvastam a könyved, másmilyennek látom őket.” Néhány hónappal később hozzátette: Tudod, séta közben beszélek hozzájuk!” A történet hatására leomlott benne egy fal. Kell ennél több? – mesélte Dr. Illés Krisztina orvos-írónő A Varjú ikrek története könyvbemutatóján.

A könyv a Varjú ikrek történetét meséli el. Otthonuk a város szélén álló Hortenzia villa kertje. Ott nevelkedett anyjuk, Dolmányos Dorina is. A házban a Hárfás lakik édesanyjával, az írónővel. Egyik nap Vili és Vali eltűnik. A hírre felpezsdül az élet a Vén Hársnál, ahol rendszeresen találkoznak az erdő és mező állatai. Mindenki egyetért abban, hogy meg kell keresni az ikreket. Tigris, Mogyi, Vérnyúl, Vöri, Kunkorifarkú, a Tüskés Tizenkettő, Csigusz, Puccos Vivi, egy mesehős és még sokan összegyűlnek, hogy megbeszéljék a teendőket.

A fák is jelentkeznek Szellővel együtt, hogy segítsenek. Az állatok és a fák összefogásával kialakul a Terv és a keresést végző Csapat. Az akció vezetője ki más lehetne, mint Bölcs Bagoly. Eközben a szökevények a városban kalandoznak. Találkoznak Sanyával, a hobó varjúval, Kölyökkel, az árva kutyácskával. Vili elhatározásra jut és segítséget kér a hazajutáshoz Katitól, aki nem érti meg a kérést. Így Viliéknek tovább kell menniük. Eljutnak az állatkertbe. Találkoznak egy elveszett varjú gyerekkel, akit magukkal visznek további kalandjaikba.

A történet mese, ami hol könnyeket csal a szemekbe, hol megmosolyogtat. Ám ha jól figyelünk és a cselekmény mögé nézünk, miközben követjük az állatok életét és olvassuk mulatságos párbeszédeiket, lassan felismerhetjük bennük önmagunkat és embertársainkat. Végül rájövünk, hogy a közös nyelv, melyre mindenkinek szüksége van, nem más, mint a szeretet.

Kiváló ajándék magunknak vagy ismerőseinknek, barátainknak ajánlott 8 éves kortól 98 éves korig.

Könyv rendelés: https://illes-krisztina7. webnode.hu/konyv-rendeles/

A cikk az Életigenlők magazin 2019. téli-ünnepi számában jelent meg.

eletigenlok.hu

Similar Posts