Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. < 1 perc

Közel 2200 szűréssel sikeresen zárult a hathelyszínes szűrőbuszos egészségkampány, amely a daganatos betegségeket megelőző szűrések népszerűsítésére harmadik éve kedvelt programja A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítványnak.  

A Nemzeti Rákellenes Napon, április 10-én létrejött a Nemzeti Népegészségügyi Központtal az a megállapodás, aminek eredményeképpen 21. századi színvonalon végezte el a szervezet a szűréseket. Támogatta a rendezvénysorozatot a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kara. Prof. Dr. Hermann Péter oktatási rektor-helyettes a jelen lévő sajtónak örömmel nyilatkozta: “jó ügy mellé állt az egyetem, biztató, hogy a szűrőbuszba alig lehet belépni, olyan nagy az érdeklődés.”

Dr. Mensch Károly fogorvos elmondta: “A szájüregi rákhelyzet a 70-es 80-as években is rossz volt, azóta sem javult. Ezért tartja nagyon fontosnak a jól szervezett szűrőprogramokat, és az emberek figyelmét felhívni a megelőzésre.”

A Könnyek helyett.. tarts velünk szűrőprogramunkon! rendezvényt kiemelten értékelték és védnökséget vállaltak polgármesterek, támogatták az eseményt szakmai partnerek és a média. Aszódon 100, Csepelen 250, Gyöngyösön 312, Zuglóban 535, Pécsen 536, Dévaványán 385 szűrést végeztek el szakorvosaink. Ismert közéleti személyiségek is jó példát mutattak: Csepelen Bácsi Péter Európa és világbajnok birkózó, Gyöngyösön Dr. Kürti Sándor Széchenyi-díjas üzletember is részt vett a szűréseken.

A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány közleménye

Budapest, 2019. június 4., kedd (OS)

Életigenlők.hu

Similar Posts