Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A gyümölcsök és a zöldségek természetes immunerősítők, vitaminbombáknak is nevezhetjük azokat. Azonban nemcsak télen, influenzaszezonban, hanem az év minden egyes napján érdemes azokat fogyasztani, hiszen remek egészségmegtartó tulajdonságokkal rendelkeznek.

A fokhagymáról például széles körben ismert, hogy antibakteriális és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Akár még antibiotikum helyett is használható, amennyiben nem komoly bakteriális fertőzésről, betegségről van szó.

A gyömbér egy antimikrobiális és antioxidáns növény, amely jelentős immunitásnövelő tulajdonsággal rendelkezik. Az emésztésre is jó hatással van és enyhíti az émelygést, illetve csillapítani tudja a hányingert.

A petrezselyem nemcsak az emésztést segíti, de egy nagyszerű húgyhólyagra való „tonik” is.

A sárgarépa nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Van benne kálium, mangán, vas és réz, amelyek létfontosságúak az immunrendszer szempontjából. A sárgarépa egyik remek tulajdonsága, hogy rendszeres fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint is.

Az alma nagyon gazdag pektinben, amely nemcsak hasmenés, hanem székrekedés esetén is kiváló. Az alma rostjai jót tesznek az emésztésnek és a fogyókúrát is megtámogatják.

Immunitást támogató ital hozzávalói

  • 1 közepes alma
  • 3 kisebb sárgarépa
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 petrezselyemlevél

Elkészítése

Hámozza meg az almát, majd vágja azt szeletekre. Hámozza meg a sárgarépát és vágja azt karikákra. Hámozza meg és reszelje le a gyömbért. Pucolja meg a fokhagymát és alaposan mossa meg a petrezselyemleveleket. Turmixolja le a zöldséget, a gyümölcsöt és a gyógynövényeket, majd fogyassza el frissen az így elkészült italt.

Az immunrendszer hatékonyságát más tényezőkkel is befolyásolhatjuk. Ilyen lehet például a hatékony stresszkezelés.

Az immunrendszer hatékonyságát növeli és egyensúlyban tartja a kiegyensúlyozott táplálkozás, amely biztosítja az alapvető vitamin-, ásványianyag-, fehérje-, zsír- és szénhidrátszükségletet. Sokat segíthet az immunrendszer karbantartásában a rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott önbecsülés megteremtése, a szervezet megfelelő folyadékellátottsága. Az immunrendszer hatékonyságát sok minden egyéb is befolyásolhatja. Az életvitelünk, a környezeti szennyezettség, a meglévő alapbetegségek, illetve a káros szenvedélyek. Természetesen ezek negatív irányba is változtathatják az immunrendszeri egészséget.

Forrás: gyogyszernelkul.com

eletigenlok.hu

Similar Posts