Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A lila káposztának nemcsak a színe gyönyörű, de nagyon egészséges is. Kissé édesebb is, mint a zöld káposztáé, ami eléggé kesernyés ízvilággal rendelkezik. A káposzta hatékony antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságú. Ha rendszeresen fogyasztjuk, jót teszünk a szív egészségével, segít csökkenteni a koleszterinszintet, illetve az emésztő- és a bélrendszer hatékony gyógyítója.

A lila káposzta és annak leve hatásos lehet magas vérnyomás ellen, és mivel tele van értékes fitonutriensekkel, így a rákos megbetegedések ellen is bevethető. Persze csak abban az esetben, ha rendszeresen fogyasztjuk.

Mindegy, hogy milyen színe van a káposztának, nagyon jó a bőr számára. A káposzta az egyik legjobb étel a tiszta és élettel teli arcbőr számára. A káposzta ásványi anyagokban gazdag, hiszen van benne kalcium, kálium, de megtalálható benne a kolin, a jód, a foszfor, a nátrium és a kén is. Vitaminok közül pedig nagyon jó forrása az A-, B- és a C-vitaminnak.

A káposzta lúgosító hatással rendelkezik. Segít szabályozni a pH-értéket a szervezetünkben. A nyers káposzta levele enyhíti a gyomor- és bélrendszeri panaszokat. Friss kutatások szerint a nyers káposzta és a annak leve néhány hét alatt meggyógyítja a gyomor- és bélrendszeri betegségeket, illetve nagyon hatásos fekélyek esetén is.

A káposzta segít az emésztésben és az eliminációban. A káposzta emellett drasztikusan csökkenti a rossz koleszterin szintjét, de a magas vérnyomás mérséklésében is a segítségünkre lehet. Ha hipertóniában szenved, mindenképpen keresse fel kezelőorvosát és vele egyeztetve próbálja csak ki a káposzta áldásos hatását. A magas vérnyomás nem játék, egyes esetekben nem kerülhető ki a gyógyszeres kezelés!

A lila káposzta segítséget nyújt az agyműködés és a szív egészségének javításában, de a rákos megbetegedésekkel szemben is védelmet élvezhetünk általa.

Mivel a káposzta jelentős mennyiségű A- és C-vitamint tartalmaz – mindkét vitamin antioxidáns vitaminnak számít –, így télen nagyon jó, ha rendszeresen kerül az asztalunkra. Mindemellett a káposztában lévő vitaminok megakadályozhatják a szürkehályog kialakulását.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts