Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A reflexológia voltaképpen nem más, mint a kéz és a láb alapos vizsgálata, amelyekről megállapítható egy ember általános egészségi és testi állapota. Ezeken a végtagokon úgynevezett reflexpontok találhatók, amelyeket masszírozni szükséges ahhoz, hogy egyes szervek vagy szervrendszerek jobb állapotba kerüljenek vagy meggyógyuljanak.

A reflexológia alaptézise is az, hogy az emberi szervezetben energia áramlik. Feltételezése szerint amikor valaki valamilyen betegséggel küzd, akkor az energiaáramlás megreked, vagyis az nem megfelelően működik. Keleten már évezredek óta alkalmazzák ezt a gyógymódot. A keleti gyógyítók úgy vélik, hogy az energia meridiánutakon, -pályákon mozog. A reflexológusok több ilyen pályát is ismernek, amelyek a talpon és a tenyéren haladnak keresztül.

A 20. század elején aztán meghatározásra kerültek az úgynevezett reflexzónák is. Egyes reflexzónák csak az egyik talpon, míg mások a másik talpon lelhetők fel. A szív a bal, a máj pedig a jobb lábon, hiszen ezek páratlan szervek és a testnek csak ez egyik oldalán helyezkednek el.

A reflexológia hisz abban, hogy amennyiben egy-egy zónán belül az energiaáramlás megreked, akkor ez megzavarja azon testrészeknek is az egészséges működését, amelyek ugyanebben a zónában találhatók. Egyszerűbben fogalmazva, amikor a reflexológus elkezdi masszírozni valakinek a talpát és annak valamelyik pontja érzékeny vagy fájdalmas, akkor ez valamelyik szerv betegségét jelzi. Ezeknek a pontoknak a szakszerű masszírozásával a reflexológus kezelni tudja a beteget. Azonban azt jó tudni, hogy egyetlen reflexológus sem állít fel diagnózist és nem orvosként gyógyít, hanem az emberi szervezet általános egészségi állapotán tud javítani és mozgósítja a hozzá forduló emberek öngyógyító erőit.

A reflexológia a mai kor emberének is nagy segítség lehet, hiszen a reflexológia oldja a stresszt és segíti az emberi test ellazulását. A masszírozó mozdulatok segítenek megszabadulni a felgyülemlett feszültségtől, serkentik a vérkeringést, elősegítik a salakanyagok eltávolítását és segít a hozzá forduló embernek abban, hogy újra energiával legyen tele. Konkrét egészségügyi panaszokat is lehetséges reflexológia segítségével orvosolni. Ilyen lehet az ízületi gyulladás, az allergia, a hátproblémák, a fejfájás vagy éppen a bőrpanaszok.

A reflexológia során alkalmazott masszázs nem jár különösebb fájdalommal, csak akkor érezhet a páciens kisebb fájdalmat, ha a szakember érzékeny pontját érinti, masszírozza. A kezelésnek semmiféle mellékhatása nincs, de kisebb fáradtságot vagy kimerültséget érezhetnek a kezelést igénybe vevők.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts