Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Az immunrendszer egy kényes dolog. Az, hogy mennyire erős, és hogy mennyire tud védekezni a behatoló kórokozókkal szemben, nagyban függ attól, hogyan élünk, milyen táplálékokat eszünk, mozgunk-e eleget és hogy milyen vitaminokat fogyasztunk. Ezek és még sok más is szerepet játszik abban, hogy mennyire tudja felvenni a harcot az immunrendszer a betegségekkel szemben.

A hangulat, pontosabban a rendszeres nevetés is segít megerősíteni az immunrendszert. Ha általában jó a kedvünk, úgy az immunrendszer is hatékonyabban képes megakadályozni, hogy a vírusok, gombák és baktériumok kárt tegyenek a szervezetünkben, azaz betegségeket okozzanak.

Kutatások igazolják, hogy még az éneklés is segíthet az immunrendszer megerősítésében. Ha nincs jó hangja, akkor is énekeljen, amennyit csak tud, hiszen ezzel az immunrendszerének tesz jót.

Egyes zsírok nélkülözhetetlenek a sejtek építésében és a prosztaglandinok – azaz hormonszerű vegyületek – termelésében, amelyeknek kitüntetett szerepük van az immunrendszer szabályozásában és abban, hogy megfelelő választ tudjanak adni a fertőzésekre. Legfőképpen a telítetlen zsírok lehetnek a segítségünkre. Lehetőség szerint kerülje a hidrogénezett transzzsírok fogyasztását, ugyanis ezek gyengítik az immunrendszert csakúgy, mint a feldolgozott élelmiszerek.

A cukor is jelentősen rontja a fehérvérsejtek működését, melynek elsődleges feladata, hogy megvédje a szervezetünket a fertőzésektől. Az édesítők közül az aszpartám sem jó választás, viszont a stevia segít az immunrendszer megerősítésében.

Az olajos halak – mint a szardínia, a hering vagy a makréla – segítenek az immunrendszer fellendítésében. Ezek a halak omega-3 zsírsavat tartalmaznak, amelyek az immunrendszer szabályozásában vesznek részt. Az omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek, így segítenek megakadályozni a rákos sejtek növekedését.

Gyógygombák közül a legnagyobb figyelmet a reishi gomba kapta az utóbbi időben, mivel bebizonyosodott, hogy serkenti a T-fehérvérsejtek termelését, melyek segítenek bennünket megvédeni a fertőzésektől. Ez pedig segít megnövelni az immunválaszt. Mindemellett ez jó alvást is biztosít, részt vesz a stressz csökkentésében és minimalizálja egy stimuláns hormon, az adrenalin termelését is.

A citrusos gyümölcsök sok C-vitamin tartalmaznak. Ez egy antioxidáns vitamin, amely szintén a segítségünkre lehet az immunrendszer fellendítésében.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts