Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

50 éves kor után hanyatlani kezd az egészségünk. Ez csak akkor fog rohamosan bekövetkezni, ha nem teszünk semmit sem az egészségünk megőrzése érdekében. Mégis milyen dolgokat tehetünk, hogy nyolcvanévesen is fittek és relatíve egészségesek maradjunk testileg, lelkileg és szellemileg is?

Az agyunkat is fejleszthetjük, ameddig csak élünk, hiszen az agysejtek közötti kommunikáció fontos, hogy fennmaradjon annak érdekében, hogy egészségesen működjön az agyunk. Az agyunkat is meg kell tornáztatni, hiszen nemcsak a testünk, hanem az agyunk is hanyatlásnak indulhat, ha nem foglalkozunk vele. Nagyon jó agytréning például az olvasás.

A rendszeres testmozgás csökkenti a szervezetben a gyulladást, és ez jó hatással van a sejtek és az erek működésére is. A testmozgás jólétet biztosít, elősegíti a nyugodt és pihentető alvást és csökkenti a stressz kialakulását is.

Neurológusok egyöntetű véleménye szerint a zöld leveles zöldségek rendszeres fogyasztása mintegy 11 évvel fiatalítja meg az agyat. A spenótban vagy a kelkáposztában található lutein jó hatással van a memóriára.

A keresztrejtvényfejtés is nagyon hasznos az agy számára, hiszen hatására javul a problémamegoldó készség, de a rövid távú memóriára is jó hatással van. Kutatások szerint aki gyakran hódol ennek a tevékenységnek, akár nyolc évvel is fiatalabb aggyal rendelkezhet, mint azok, akik a szabadidejükben például inkább a televíziónézést részesítik előnyben.

A magas vérnyomás nagyon veszélyes, mert megnöveli a kockázatát a szívbetegségek és a stroke kialakulásának. Éppen ezért az agy egészségének megőrzése érdekében ügyeljen arra, hogy a vérnyomása ne legyen emelkedett. 50 éves kor fölött már minden háztartásban szükséges volna egy vérnyomásmérő annak érdekében, hogy rendszeresen ellenőrizzük a vérnyomás értékeit, de az is lényeges, hogy életmódot változtassunk, hogy elkerüljük az agyat és a szívet érintő betegségeket.

A rendszeres és pihentető alvás elősegíti az új agysejtek növekedését és még az éberséget is megnöveli. Felnőtteknek naponta legalább 7-8 óra alvásra van szüksége az egészségük megőrzése érdekében.

Forrás: gyogyszernelkul.com

eletigenlok.hu

Similar Posts