Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A zöld tea egy nagyon egészséges ital, hiszen a benne lévő antioxidánsok nagyon hatékonyan harcolnak a szervezetben elszaporodó szabad gyökök ellen. Ezzel megakadályozzák az oxidációt, ami sok esetben okozhat krónikus betegségeket, például szívbetegséget vagy rákos megbetegedéseket.

A zöld tea flavonoidokban gazdag. A flavonoidok is antioxidánsok, amelyek csökkentik a káros hatású LDL-koleszterin szintjét, megakadályozzák a vérrögök kialakulását és a vérerek működését is javítani tudják. A zöld tea rendszeres fogyasztása mintegy 45 százalékkal csökkenti az artériák szűkületét. Napi 3 csésze zöld tea fogyasztása pedig a szívroham kialakulásának kockázatát csökkenti – legalábbis a kutatási eredmények ezt mutatják.

Az ízületi gyulladás sok esetben jár végtagfájdalommal. Azonban a zöld tea ezen is segíthet. A zöld tea kvercetint tartalmaz, amely erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Nem beszélve arról, hogy a kvercetin is egy kitűnő antioxidáns.

A polifenolokban gazdag zöld tea remek gyulladáscsökkentő, nem mellesleg javítani tudja az arthritisszel kapcsolatos immunválaszt is.

A zöld tea koffeint és L-theanint tartalmaz, amely pozitív hatást gyakorol a figyelemre és az éberségre. A zöld tea fogyasztását idősebb személyeknek is javasolják, mivel jelentősen javítja a mentális képességeket, illetve megakadályozza a mentális hanyatlást.

A zöld tea húgyúti fertőzés esetén is a segítségünkre lehet. Mivel a zöld tea antioxidánsokban rendkívül gazdag, így csökkentheti a húgyhólyaggyulladással összefüggő nem éppen kellemes tüneteket.

A flavonoidokban gazdag zöld tea nagyon jó hatással van mindenféle gyulladásra, hiszen csökkentik azokat. Az allergia is gyulladásban tartja a szervezetet, így akinek allergiás rohamai vannak, naponta akár kétcsészényit is elfogyaszthat belőle.

A fekete karika és a puffadt bőr a szem alatt nem szép látvány. Ezen is segíthet a zöld tea. A filtert néhány percre a fagyasztóba kell tenni és azt a szem alá helyezni. A puffadásnak hamarosan nyoma sem lesz, illetve a sötét karikákon is világosít egy keveset ez az egyszerű házi módszer.

A zöld tea nyugtató hatással is rendelkezik, így stressz esetén érdemes napi akár 3 csészével is elfogyasztani belőle.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts