Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 4 perc

Ha problémád van, valamit nem csinálsz jól

Az embereket, ha megkérdezik, mi a legfontosabb az életben, mire vágyik, a legtöbben rávágják, hogy egészségre, az a legfontosabb. Azonban, ha arra vágynak, vajon miért nem szeretnek tenni érte? Az egészség csak legyen, de a rossz szokások maradjanak meg… ez nem működik.

Vannak, akik próbálnak egészségesen táplálkozni, mozogni, de a mai tengernyi információból elég nehéz kiigazodni, hogy mi is az egészséges. Egyik helyen azt olvassuk valamiről, hogy egészséges, másik helyen pedig ugyanezt cáfolják. Mit tehetünk? Informálódunk sok helyről, utána olvasunk, szakértő segítséget kérünk.

Mivel rohanó világunkban nagyon egyszerű ugyan az informálódás, még sincs az emberek többségének ideje rá, így folytatja megszokott életét, a nem épp egészséges alapanyagokból készített ételekkel, stresszes rohanós napokkal, mozgásszegény életmóddal. Aki felismeri, hogy változtatnia kell, és segítségre van szüksége, annak bemutatok egy életmódváltó programot, amely olyan útra terel, ami könnyen betartható, érthető, bárhol beszerezhető alapanyagokat használ, olyan tanácsokat tartalmaz, ami nem költséges, egy kis időt kell ráfordítani, amíg belerázódik az ember, de aztán életmóddá válik.

30 napos Életmód váltó programom az alapoktól indul, egyáltalán hogyan is kell elkezdeni? Vannak, akik egyik pillanatról a másikra képesek változtatni, vannak, akiknek lépésenként kell haladni, különben sokkot kapnak és feladják. De ez így van rendjén, mások vagyunk, másképp reagálunk a dolgokra, egyediek vagyunk, fogadjuk el magunkat ahogy vagyunk, és magunkból hozzuk ki a legtöbbet.

A 30 napos program azért kapta a 30 napos nevet, mert annyi idő alatt mindenki át tud állni egy egészségesebb életmódra. Minden napra található benne egy elvégzendő feladat, ha azt valaki becsülettel elvégzi, átbillen, és a leírtakat használni, hasznosítani tudja majd, észrevétlenül életmóddá válik. A 30. nap végére egy egészségesebb önmagává válhat az ember.

A programból megtanulható miktől kell megválni, milyen alapanyagokat érdemes használni, mivel kell feltölteni a kamrát, konyhát. Mik a szuperételek, mik az egészséges táplálkozás alapjai, a fűszerek, zöldfűszerek a fantasztikus ízükön kívül miért is hasznosak. Fényképes recepteket tartalmaz, főétkezésekre, 10 reggeli, 10 ebéd, 10 vacsora receptet, valamint köztes étkezésekre is vannak ajánlások.

De nem csak fix receptek vannak benne, leírom, hogy ajánlott összeállítani az ebédet, vagy akár a saláták összeállításánál mire érdemes figyelni. A stressz folyamatosan jelen van életünkben, így tudnunk kell kezelni, stressz kezelési technikák is találhatók a programban, hiszen csak akkor tudunk jól működni, ha kiegyensúlyozottak vagyunk, harmóniában élünk magunkkal, környezetünkkel.

Mentális egészségünkre is kiemelten figyelnünk kell, hiszen az egészséges életmód nem csak a helyes táplálkozásról, a testmozgásról szól, hanem a mentális egészségünkről is. Egyik nélkül sincs egészséges életmód! A cirkadián ritmus fontossága is szerepet kap a programban, ahogy a meditáció, jóga is.

Funkcionális edző, jógaoktató vagyok, szeptembertől a A Body ‘n’ Soul Wellness Academyn már jóga oktatókat is képzek, így sok embernél láthattam, mekkora hatással van rájuk a rendszeres jóga gyakorlás,  rendszeres edzés, mennyire kisimultabbak, kiegyensúlyozottabbak. Természetesen a programomban is kiemelt szerepet kap a testmozgás.

A vitaminok ásványianyagok szerepe sem maradhat ki, ahogyan a gyógynövények használata is szerepet kap a természetes gyógyulásban, életmód váltásban.

5 gyermekes édesanyaként természetesen ismerem az anyukák nehézségeit, tudom, ha valakinek már családja van, annak sokkal nehezebb magára fordítani időt, de muszáj, hisz a mi egészségünk kihat a család egészségére, nem csak lelkileg, fizikálisan is. Ha mi egészséges ételeket teszünk az asztalra, a gyerekek látják a mintát, ahogy edzünk, mozgunk, nekik is természetes lesz, ha jógázunk, beállnak mellénk, megtanulnak relaxálni, meditálni. Ők is kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek lesznek, mi is, ez egy szuper helyzet, ami csak rajtunk múlik, hogy megvalósul e.

Az anyukák nehézségeit figyelembe véve hoztam létre az Egészséges Életmód programot anyukáknak, a 30 napos életmódváltó program bővített kiadását, ahol olyan tanácsokat is adok, hogy hogyan oldható meg az edzés, a munka, a házimunka, a hobbi, az „énidő” gyereknevelés mellett. Babás edzésterv fényképekkel illusztrálva, tanácsok már szülés utáni hazaérkezéstől kezdve találhatók a programban.

Nagyon szívesen segítek a hozzám fordulóknak egészségesebb életmódot élni. Ha nekem 5 gyermek mellett sikerül, mindenki meg tudja csinálni, ebben biztos vagyok!

A programok a www.cziffravivien.hu oldalon érhetők el, ha valaki szakmaváltáson gondolkodik, szívesen segítene másoknak Életmód Mentorként vagy Power Jóga oktatóként, látogasson el oktatói képzéseimre, ahol nemzetközi diplomát szerezhet az amerikai székhelyű Body‘n’ Soul Wellness Academyn.

Cziffra Vivien

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts