Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 4 perc

Idén tavasszal is megyünk vidéki városokba, ahová velünk tart Jenei Tamás séfünk is, akivel a reformkonyha programunkat nagy sikerrel valósítjuk meg évről-évre. Az idei tavaszi finomságok biztosan nagy sikert aratnak majd. Pécsen május 18-án, Pusztaszabolcson június 1-én kóstolhatja meg a szűrésekre érkező nagyérdemű közönség.

MÉZES JOGHURTKRÉM BAZSALIKOMOS EPERSALÁTÁVAL

Hozzávalók a joghurt krémhez
görög joghurt 0,35 kg; juharszirup 0,04 kg; lime 1 db

Az epersalátához
eper 0,25 kg; juharszirup 0,03 kg; friss bazsalikom 0,001 kg; narancs 2 db; keményítő 0,01 kg

Elkészítés
A joghurt krémhez összekeverjük a joghurtot, mézet, reszelt lime héjat és a lime kifacsart levét. Az epersalátához lereszeljük a narancsot, hozzáadjuk a kifacsart levét, gyorsforralóban összeforraljuk, majd vízzel kikevert keményítővel sűrítjük. Lehűtjük, majd hozzáadjuk a tisztított, darabolt epret, aprított friss bazsalikomot és a juharszirupot. Tálaláskor összekeverhetjük a joghurtot az epersalátával, de szebb, hogyha rétegekben tálaljuk.

CURRYS SÁRGARÉPA KRÉM ZÖLDSÉG HASÁBOKKAL

Hozzávalók a sárgarépa krémhez
sárgarépa tisztított 0,25 kg; kókusztej 0,15 l; kókusz zsír 0,05 kg; curry por 0,001 kg; só 0,003 kg; barnacukor 0,01 kg; chilipor 0,0001 kg; narancs 1 db; burgonyakeményítő 0,02 kg; snidling 0,01 kg; zöldkoriander 0,01 kg

A zöldség hasábokhoz
kígyó uborka 0,1 kg; sörretek 0,1 kg; kaliforniai paprika 0,1 kg

Elkészítés
A répa krémhez felolvasztjuk a kókuszzsírt, majd hozzáadjuk az előkészített, darabolt sárgarépát. Sózzuk, fűszerezzük, reszelt narancshéjjal ízesítjük, lefedve félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a kókusztejet, majd fedő nélkül puhára főzzük. Vízzel kikevert keményítővel sűrítjük, narancslével, apróra vágott snidlinggel, zöldkorianderrel ízesítjük, lehűtjük. Az előkészített zöldségeket, egyforma hasábokra vágjuk, a répakrémbe mártogatva fogyasztjuk.

ZELLERES ALMASALÁTA GORGONZOLA PANNA COTTÁVAL

Hozzávalók a zelleres almasalátához
zellergumó 0,15 kg; zöldalma 0,15 kg; tojássárgája 1 db; bio repceolaj 0,1 l; dijoni mustár 0,01 kg; akácméz 0,04 kg; só 0,005 kg; feketebors egész 0,0001 kg; citromlé 0,02 l; tejföl 20% 0,05 kg; zellerszár 0,05 kg

A gorgonzola panna cottához
tejszín 30% 0,3 l; tej 3,5% 0,1 l; gorgonzola 0,04 kg só 0,004 kg; fokhagyma 0,001 kg; lap zselatin 3 db

Díszítés
madársaláta 4 db; snidling 4 db; pekándió 0,02 kg

Elkészítés
A panna cottához a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tejet, tejszínt a reszelt fokhagymával, gorgonzolával felforraljuk, hozzákeverjük az áztatott zselatint, sózzuk, majd átszűrjük. A tálaló edénybe öntjük, hűtőben kidermesztjük. A salátához az előkészített zellert csíkokra vágjuk, majd forrásban lévő sós vízben leforrázzuk, leszűrjük, lehűtjük. A tojássárgájából, olajból, mustárból és citromléből majonézt keverünk. Sóval, akácmézzel ízesítjük, hozzákeverjük a lehűtött zellert, csíkokra vágott almát, zellerszárat, tejfölt. A kidermesztett panna cottára tesszük a salátát, pekándióval, snidlinggel, madársalátával díszítjük.

TONHALKRÉMES SZENDVICS

Hozzávalók
bagett 1 db; citrom 0,25 db; fekete olajbogyó 4 db; hónapos retek 0,25 csomag; lollo rossó 0,2 db; kígyó uborka 0,1 kg

A tonhalkrémhez
tonhal konzerv sós lében 0,15 kg; tojássárgája 1 db; bio repceolaj 0,1 l; dijoni mustár 0,01 kg; akácméz 0,02 kg; só 0,005 kg; feketebors egész 0,0001 kg; citromlé 0,01 l; snidling 0,005 kg

Elkészítés
A tonhalat lecsepegtetjük. A tojássárgájából, olajból, mustárból és citromléből majonézt keverünk. Sóval, akácmézzel, őrölt borssal ízesítjük, hozzákeverjük a tonhalat, az apróra vágott snidlinget. A bagettet szeleteljük, rátesszük a tonhalkrémet, majd a többi hozzávalóval díszítjük.

PESZTÓS-RICOTTAKRÉMES SZENDVICS

Hozzávalók
bagett 1 db; ricotta 0,16 kg; teavaj 0,03 kg; tejföl 20% 0,02 kg; só 0,002 kg

A pesztóhoz
bazsalikom friss 0,01 kg; parmezán 0,02 kg; medvehagyma 0,01 kg; olívaolaj 0,05 l; fenyőmag 0,01 kg; kápia paprika 0,1 kg; kígyó uborka 0,1 kg; madársaláta 0,05 kg; borsó csíra 0,02 kg

Elkészítés
A pesztóhoz aprítógépbe tesszük az olíva olajat, lecsipkedett bazsalikomleveleket, medvehagymát, reszelt parmezánt és a pirított fenyőmagot. A ricotta krémhez a ricottát kikeverjük a puha vajjal, majd hozzáadjuk a pesztót, tejfölt, sózzuk. A bagettet szeleteljük, habzsák segítségével rátesszük a krémet, majd ráhelyezzük a receptben szereplő többi zöldséget.

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, szűréseket, egészségfesztivált, konferenciákat szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts