Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

2019. szeptember 28-án nagyszabású egészségnap került megrendezésre Egerben a Nemzedékek terén, aminek során A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány idén immár 11. alkalommal buzdította egészségtudatosságra, és rákellenes életvitelre a lakosságot.

258 rákszűrés, többféle állapotfelmérő vizsgálat, kültéri fitness-eszközök átadása, tánc- és sportbemutatók, kreatív foglalkozások, reformételek kóstolása, kutyasimogatás, jókedv jellemezte a napot

A komplex egészségnap sikeres megszervezése a Zöldpanel Egyesület képviseletében Botkáné Németi Ibolya elnök, valamint Román Gáborné Maja projektmenedzser áldozatos, eredményes munkáját dicséri.

A rendezvény védnöke Habis László Eger Megyei Jogú Város polgármestere volt.

Sokan érdeklődtek a rákszűrések iránt, 258 rákszűrést végeztek el az orvosaink Dr. Somosi Sára bőrgyógyász rezidens orvos és Dr. Nagy Zoltán fogorvos, 65 testösszetétel mérést végzett el, valamint adott helyes táplálkozásra és mozgásra irányuló tanácsot Virág Gyöngyi velünk dolgozó InBody-szakember.

A bőrrák vizsgálaton 3 daganatot – egy melanomát és két basaliomát – szűrt ki a doktornő, azonnali műtétre irányította (javasolta) az érintetteket és 5 daganatmegelőző állapotot talált a vizsgálatok során a fogorvos. Mindenkit elláttak az orvosok rákellenes életmódra vonatkozó tanácsokkal.

A vizsgálatokon megjelent lakosság korosztályi, nemek közti aránya kiegyensúlyozott volt gyerekek, fiatalok, középkorúak, idősek, nők-férfiak tekintetében mindenki képviseltette magát.

A nap folyamán interjút adott Habis László Eger Megyei Jogú Város polgármestere, a rendezvény védnöke, Botkáné Németi Ibolya, a Zöldpanel Egyesület elnöke, a rendezvény főszervezője, akik részt vettek a szűréseken, ezzel is jó példát mutatva a rákmegelőzés fontosságára. A velünk szűrő szakemberek beszámoltak a nap statisztikájáról, ebből készül videótudósítás is, amit hamarosan közzéteszünk az Életigenlők médiaportálon.

A rákellenes szűréshez a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) biztosította a modern szűrőbuszt Egerben is.

A vizsgálatok, személyre szóló tanácsadások mellé rákmegelőzést szolgáló kiadványokat, friss őszi Életigenlők magazint, egészségvirágos hűtőmágnest, valamint Béres cseppet kaptak ajándékba a látogatók.

Jenei Tamás séf által készített reformkonyhánk menüje sikert aratott, Egerben is minden elfogyott, elvitték sokan a könnyed őszi ételek receptleírását.

Nagyon köszönjük a meghívást, a támogatást a város, valamint a partnerszervezet vezetői részéről.

Örülünk, hogy hasznos volt A rák ellen… Alapítvány részvétele is az érdekes-értékes színes programkavalkádban.

Úgy hallottuk az elköszönéskor, hogy jövőre újra találkozunk Egerben is, könnyek helyett…

(szerk.)

This slideshow requires JavaScript.

Az eseményről készült videótudósítás ITT látható

eletigenlok.hu

Similar Posts