Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Több évtizeddel ezelőtt meghurcolták és főbűnösnek kiáltották ki a zsírt, pedig a szervezetünknek éppen olyan szüksége van rá, mint a szénhidrátokra és a fehérjékre. A zsírral kapcsolatban azt nyilatkozták, hogy hízáshoz vezet, megnöveli a koleszterinszintet és szívbetegséget is okozhat. Aztán rájöttek, hogy nem minden zsír rossz és korlátozott mennyiségben ugyan, de szükségünk van rá az optimális egészség és a kiegyensúlyozott étrend miatt.

A zsír voltaképpen egy energiaforrást jelent a szervezet számára, hiszen kétszer annyi energiát ad, mint a szénhidrát vagy a fehérje. Vannak olyan zsírforrások, például a diófélék, a magvak és az olajos halak, amelyek esszenciális zsírsavakban bővelkednek. Ezek aktívan részt vesznek a hormontermelésben is, hozzájárulnak az egészséges erekhez és csökkentik a szervezetben a gyulladást.

A zsír elősegíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását is, ami mutatja a fontosságát. Ilyenek az A-, a D-, a K- és az E-vitamin. A sejtmembránok megfelelő működése érdekében is szükségünk van a zsírokra, hiszen ezek biztosítani tudják az emberi test megfelelő működését.

A kókuszzsír nagyon sok pozitív hatással rendelkezik. Használhatjuk sütéshez, főzéshez, hiszen nem oxidálódik és nem avasodik meg. A természetben is előforduló közepes láncú telített zsírsavakat tartalmaz, amelyek nem raktározódnak a májban, hanem energiává alakítja át a szervezet. Ezek a zsírsavak könnyen emészthetők, stimulálják az anyagcserét és segítenek fenntartani a pajzsmirigy egészségét.

A halolaj fontos forrása két omega zsírsavnak is, az EPA-nak és a DHA-nak, amelyek elengedhetetlenül fontosak az egészség fenntartásához. A halolaj csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát és mérsékeli az ízületi gyulladás tüneteit.

Nagyon fontos, hogy úgynevezett növényi zsírokat is rendszeresen fogyasszunk. Olyan növényekből vigyük ezt be a szervezetünkbe, amelyek ALA-ban gazdagok. Növényi olajokat, zsírokat akár diófélékkel, lenmaggal, kendermaggal is bevihetünk a szervezetünkbe.

Ahhoz, hogy rendszeresen hozzájussunk az omega-3 zsírsavakhoz, naponta legalább egy teáskanálnyi halolaj fogyasztása javasolt. Kapszulában is bevihetjük, de olaj formájában jobban hasznosítja a szervezetünk a halolajat.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts