Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 3 perc

Napjainkban már szinte mindenhol kapható mangó. Ez jó hír, hiszen remek gyümölcsről van szó. Nemcsak azért, mert finom, hanem azért is, mert magas tápanyagtartalommal bír, ezért nagyon hasznos. Lássuk, miért olyan egészséges ez a gyümölcs.

Magas rosttartalom

A mangónak sok pozitív hatása van, hiszen olyan enzimeket tartalmaz, melyek elősegítik a megfelelő emésztést. Mivel a mangónak magas a rosttartalma, ezért segíthet a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegség megelőzésében.

Immunitásfokozó gyümölcs

Ez a gyümölcs prebiotikumnak számít, ami elősegíti a bélflóra egyensúlyának fenntartását. A mangó rendkívül gazdag az antioxidáns C-vitaminban, amelynek immunitásfokozó hatása van. Rendszeres fogyasztásával javul az esélyünk, hogy elkerülhetjük az influenzát és a megfázást.

Béta-karotin forrás

Gazdag forrása a béta-karotinnak is, amely A-vitaminná alakul a szervezetben. Ez a vitamin is egy kitűnő antioxidáns, amely elősegíti a látás javulását, és akár még a makula degeneráció és a szürkehályog megelőzését is megtámogatja.

Bélrendszer tisztító

Mivel a mangó sok rostot is tartalmaz, így elősegíti az LDL-koleszterinszint csökkenését, ami pedig védelmet jelenthet az érrendszeri megbetegedésekkel szemben, de az emésztőrendszerre is pozitívan hat, hiszen megtisztítja a bélrendszert a toxikus anyagoktól.

Narancsos-mangósaláta egyszerűen

Hozzávalók

  • 1 közepes fejes saláta
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 érett mangó
  • 2 narancs
  • 2 nagyobb paprika
  • 1 lime
  • 2 evőkanál salátaolaj
  • 1 evőkanál narancsos balzsamecet
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés

Mossuk meg alaposan mindegyik hozzávalót. A saláta leveleit tépkedjük apró darabokra, a mangót és az egyik narancsot kockázzuk fel, a másiknak facsarjuk ki a levét. A paprikákat is mossuk meg és szeleteljük fel, a lime levét pedig facsarjuk ki. Mossuk meg a metélőhagymát, majd aprítsuk fel. Keverjük össze egy nagyobb tálban az összes gyümölcsöt és zöldséget. Készítsük el a dresszinget: keverjük össze alaposan a citrusos gyümölcsök kifacsart levét, a salátaolajat, a narancsos balzsamecetet, a sót és a borsot, majd adjuk hozzá a salátához.

Mustáros mangósaláta

Hozzávalók

  • 1 nagyobb adag rukkola saláta
  • 1 nagyobb érett avokádó
  • 1 nagyobb mangó
  • ½ csésze pirított, felaprított dió
  • 1 kisebb lime
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál fűszeres mustár
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint tarka bors

Elkészítés

Mossuk meg és tépkedjük kisebb darabokra a rukkola salátát, majd kockázzuk fel az avokádót és a mangót. Tegyük félre, amíg elkészítjük az öntetet. Ehhez egy üvegtálban keverjük össze a lime kifacsart levét, a balzsamecetet, a mustárt, az olívaolajat, a mézet és a fűszereket. Forgassuk meg ebben a gyümölcsöket, majd keverjük hozzá az avokádót és a mangót is. Végül szórjuk meg a salátát pirított dióval.

Jó étvágyat!

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts