Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Kunpeszéren 2019. szeptember 13-án pénteken óvodai családi egészségnap megvalósítására nyert el megbízást A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány az önkormányzat által kiírt Széchenyi 2020 közbeszerzésen. A rendkívül jól sikerült, komplex egészségnapon 36 óvodás és szüleik, valamint az óvoda és az önkormányzat dolgozói vettek részt. A családi egészségnap keretében szájüregi rák- és bőrrákszűrést, glaukómára irányuló szemnyomás vizsgálatot, InBody testtömeg-index analízist, Alexander-technika tudatos testtartás-tanítást, továbbá kétféle masszírozást és reformételfőzést, kóstoltatást végeztek el az alapítvány által felkért szakemberek.

Napindító tornával kezdődött a program Mison Judit vezetésével, amelyen gyerekek, szülők az önkormányzat dolgozói, valamint az óvodai személyzet is jókedvűen vett részt.

Dr. Somosi Sára
Dr. Somosi Sára

Daganatkiszűrés egy történt, sajnos melanomát talált a velünk dolgozó bőrgyógyász rezidens orvos Dr. Somosi Sára, azonnal a Bőrklinikára tanácsolta a szűrésen résztvevőt. Szerencsére Dr. Czeglédy Ágota fogorvos mindenkinek rendben találta a szájüregi állapotát. Glaukóma-kiszűrés nem történt, mondta el Szőllősiné Török Nóra szemészeti szakasszisztens.

Dr. Czeglédy Ágota

Több gyerek is részt vett szüleivel mindkét rákszűrésen és a többi vizsgálaton, mint például szemnyomás-mérésen is. Alexander-technika és InBody testösszetétel analízis után Mison Judit és Zsenits Ákos masszőrök kétféle masszázsa adott a felnőtteknek fellazulást és felüdülést.

Ronga Ibolya a testösszetétel mérés után a helyes testtömeg-index eléréséhez mindenkit – akit kellett – ellátott tanácsokkal az egészséges táplálkozásra, mozgásra vonatkozóan. Óvónőknek, szülőknek tartott Alexander technika előadását követően Magyari Beck Anna Alexander-technika tanár a nap végéig megállás nélkül végzett kezeléseket felnőtteken, gyerekeken egyaránt.

Interjút adott a nap végén Kálozi Sándor polgármester, Káloziné Csősz Erzsébet projektmenedzser, valamint Kollár Ágnes Anna óvodavezető.

ALMA-MATA kvízjátékunk a gyerekek körében nagyon sikeres volt. A jó válaszokért mindenkinek alma járt. Rádióműsort is felvettünk, hamarosan közzétesszük a játék legjobb pillanatait.

Jenei Tamás séfünk reform menüje extra sikert aratott mind a gyerekek, mind a felnőttek körében. A halat, csirkét, sült- és párolt zöldségeket és a diós-csokis zabkekszgolyót mindenki nagyon szerette, elvitték a receptet, az ízeket és a fortélyokat is.

A szűrések, vizsgálatok mellé Életigenlők magazint, Béres cseppet és egészségvirágos hűtőmágnest is kapott mindenki ajándékba.

 (szerk.)

This slideshow requires JavaScript.

Similar Posts